Hoe werken sinusoïdale pompen?

Sinusoïdale pompen werken volgens het positieve verdringer principe, wat betekent dat er geen vervuiling is van de pomp of de vloeistof.

Sinuspompen - hoe werken ze eigenlijk?

Sinuspompen hebben een behoedzame pompwerking met low shear door een sinusvormige rotor. De enkele sinusvormige rotor creëert tijdens het roteren vier even grote kamers. Vervolgens wordt door de ingangspoort in elke kamer vloeistof 'getrokken'. De kamer roteert, trekt samen, sluit en duwt de vloeistof hoeveelheden daarna langs de uitgangspoort. De tegenoverliggende kamer opent om meer vloeistof aan te zuigen, waardoor er een vlotte doorstroming ontstaat met vrijwel geen pulsatie. Een gate functioneert als een afdichting tussen de ingang en de uitgang van de pomp, zodat er geen vloeistof kan ontsnappen

  • Eenvoudig onderhoud zonder demontage uitgevoerd door een lijnoperator
  • Bi-directionele doorstroming maakt het mogelijk om procesvloeistof terug te pompen naar de bron
  • Afscheiding tussen het natte en het droge gedeelte voorkomt contaminatie

Onderhoud van sinuspompen is in enkele minuten gedaan en kan ter plekke door de lijnoperator worden uitgevoerd. Vervang 'off-the-shelf'-slijtagecomponenten en de pomp werkt weer zo goed als nieuw.

Producten

  1. Certa pomp

    Certa pomp

    Lage shear, vrijwel geen pulsatie EHEDG Type EL aseptische klasse I gecertificeerde pomp. Tot 50% minder vermogen dan andere pompen.

    Pompen - sinuspompen

  2. Certa Plus pomp

    Certa Plus pomp

    Pomp met lage shear, nul pulsaties en zelfdrainage gecertificeerd met EHEDG Type EL klasse I en EHEDG Type EL aseptische klasse I.

    Pompen - sinuspompen

  3. SPS pomp

    SPS pomp

    Lage shear pompen met opbrengsten tot 99.000 L/h (434 USGPM) en een druk tot 15 bar (217 psi).

    Pompen - sinuspompen